«На 38% зросла кількість машинобудівних підприємств, які виробляють техніку й обладнання для АПК, причому 1/3 усієї української техніки та обладнання купується у рамках запровадженої нами Програми», – розповідає на черговому засіданні голова комісії з формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету при Мінекономрозвитку Степан Кубів.

Метою зібрання постала оцінка виконання даної Програми у 2018 році та розширення переліку техніки й обладнання для агропромислового комплексу, які відповідають критеріям отримання компенсації. Про це повідомляє прес-служба відомства.
При проведенні об’єктивної оцінки, члени комісії звертали увагу на звернення виробників, які в свою чергу, просили розширити перелік техніки та обладнання, а також збільшити кількість тих, хто може брати участь у програмі.
Отож, після детального вивчення та аналізу комісія оновила перелік виробників, номенклатуру техніки та обладнання, які відповідають умовам Програми.
Нагадаємо, що в минулому році під дану програму підпало 141 підприємство. Техніки та обладнання налічується 9250 найменувань.
Завдяки успішній роботі програми, створено 5 тисяч додаткових робочих місць, а надходження до бюджету усіх рівнів становлять 1,6 млрд гривень.

Джерело: https://agropolit.com/news